НОВОСТИ

Бањац: Састанак Додика са Вучићем и Милановићем шаље поруку мира у региону

26/07/2023

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац сматра да су важни одржани састанци предсједника Републике Српске Милорада Додика са предсједницима Србије Александром Вучићем и Хрватске Зораном Милановићем, који шаље јасну поруку мира и стабилности у региону.

– Све оно што прича сарајевска чаршија и што заступају неки представници међународне заједнице, политичари из ФБиХ и Републике Српске, говори да неће доћи ни до какве дестабилизације, већ напротив о порукама стабилизације цијелог региона – рекао је Бањац Срни.
 
Бањац је истакао да ови састанци говоре и о томе да Додик, за разлику од онога што прича опозиција, има изузетно добре и мудре политичке потезе, не само са предсједницима Србије и Хрватске, већ и са осталим политичарима из региона, поготово са премијером Мађарске Виктором Орбаном.
 
– То показује позицију Републике Српске и да Српска, без обзира ко шта мислио, уз предсједника Руске Федерације Владимира Путина и остале политичаре, има пријатеље у свијету – истакао је Бањац.
 
Бањац је закључио да су нетачне тврдње опозиције да је Српска уведена у хаос, већ је Српска уведена у једну борбу за очување своје имовине, територијалног интегритета и надлежности.
 
Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се јуче на Хвару са предсједником Хрватске Зораном Милановићем, а потом присуствовао са предсједником Србије Александром Вучићем показном гађању припадника Војске Србије на војном полигону Пасуљанске ливаде.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести