НОВОСТИ

Влада Српске прогласила 27. септембар Даном жалости |

Цвијановић са амбасадром Холандије о процесу европских интеграција |

СНСД Бањалука: И даље дуге листе чекања за вртиће, одговорна градска администрација |

Бањалучка “Паук служба” склонила Вукановићев аутомобил |

Мазалица: Израда Приједлога закона о непокретној имовини при крају, имовина практично укњижена |

Посланици НСРС одали почаст страдалим Србима на Космету |

Тадић: Нема приступања ЕУ са странцима у Уставном суду и Комшићем у Предсједништву |

СРПСКИ МАНАСТИР ПОЗНАТ ПО ЈЕДНОЈ МИСТЕРИЈИ! Вјерује се да он крије мапу великог закопаног блага које је Марку Краљевићу поклонила вила Равијојла |

ЗБОГ ОВИХ РИЈЕЧИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ! Поруке великог академика и данас одјекују: Српски народ мора да се окрене себи! |

МИСТЕРИЈА МАРШАЛОВЕ САХРАНЕ У гроб „отишао“ на велики српски празник и дан Трећег српског устанка! Ништа у животу, па ни у смрти није случајно |

Бањац: Шмит мора знати да ово није Други свјетски рат

01/07/2023

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац рекао је да Кристијан Шмит грубо крши међународно право с обзиром да га није именовао Савјет безбједности УН и да се у Српској неће спроводити његове одлуке, као што је данашња када је саопштио да ставља ван снаге одлуке Народне скупштине о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ.

 

 

– Кристијан Шмит је лицемјер који је дошао из Њемачке јер није изабран у складу с правом и законом – рекао је Бањаац.

Он је навео да је Уставни суд БиХ без присуства судије из Републике Српске мијењао правилник, што није смио нити је то могао.

Бањац је рекао да ће се Република Српска борити против тога и додао да одлуке, које је саопштио Кристијан Шмит, не важе за Републику Српску.

– Оне нису валидне, не вриједе ништа. Мени је жао Шмита зато што показује те особине које је некада имао његов народ у Другом свјетском рату. Мора да зна да ово није Други свјетски рат, мора да зна да је ово слободна земља и да ћемо се борити против сваког урушавања уставног поретка БиХ – истакао је Бањац, који је и посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Он је додао да управо Кристијан Шмит руши уставни поредак БиХ и Дејтонски мировни споразум.

– Лажни високи представник нека објасни како се може представљати високим представником када га није именовао Савјет безбједности и нека објасни како је Уставни суд БиХ без присуства судије из Републике Српске мијењао правила – рекао је Бањац за Срну.

Истакао је да је ријеч о лакрдији.

– Само нека зна да смо ми слободарски народ. Проћи ће као његови сународници у Другом свјетском рату – закључио је Бањац.

Њемачки држављанин Кристијан Шмит, који се представља као високи представник у БиХ, рекао је да је “одлучио да неће ступити на снагу закон којим се укида обавеза укидања одлука високог представника у Службеном гласнику Републике Српске и Закон о неспровођењу одлука Уставног суда БиХ на територији Републике Српске”.

Он је додао да ће измијенити и Кривични закон БиХ тако што ће се радње којима се, како каже, нарушава уставни поредак БиХ третирати као кривично дјело.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести