НОВОСТИ

BiH središte islamske selefijske misli i aktivnosti

27/04/2021

BiH je iznjedrila značajne kadrove radikalnih muslimana i ova zemlja raste i promoviše se kao središte islamske selefijske misli i aktivnosti zasnovanih na dugom nasljeđu džihadskih boraca i ideologa, piše u Izvještaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu u periodu 1991-1995. godine.

To je potpomognuto stranim iranskim i turskim pristalicama kroz otvorenu, ali i kroz prikrivene subverzivne aktivnosti, uključujući omladinske pokrete i tajnu vojnu obuku.

U regionu se razvila čitava teroristička islamska infrastruktura, upozorava se u izvještaju.

Danas se u mrežama globalnih islamskih terorističkih organizacija područje Balkana, kao dio jugoistočne Evrope, koristi za regrutovanje novih boraca, planiranje i pripremu terorističkih djela u inostranstvu, za pružanje azila lokalnim borcima koji se vraćaju sa žarišta i stranim terorističkim borcima nerezidentima balkanskih zemalja, te za pružanje logističke, medicinske, socijalne, ideološke i političke podrške aktivnostima međunarodnih terorističkih grupa.

Ove aktivnosti prati širenje radikalnog islama u regionu, a odatle i dalje u Evropi.

Ova regionalna islamska teroristička mreža, sa centrom u Sarajevu, koja ima bliske veze sa muslimanskim vlastima u Sarajevu /tačnije sa SDA i njenim satelitskim muslimanskim strankama/, kao takva predstavlja direktnu bezbjednosnu prijetnju ne samo za zemlje Balkana, koje su dio jugoistočne Evrope i Evropu u cjelini, nego i za mnoge zemlje i regione, poput Rusije, Sjedinjenih Država, Izraela, Bliskog Istoka, Centralne Azije i drugih.

Antisrpska pristrasnost uspostavljena je na Zapadu, mada joj se Rusija oštro protivi.

Ovu pristrasnost biće izuzetno teško iskorijeniti s obzirom na obilje lažnih tekstova i izmišljenih zvjerstava, koja su Srbima pripisana i koja su izmišljena na inicijativu američke administracije.

Takođe, aktivno je podržava evropska štampa, post factum racionalizovana aktivnim učešćem NATO snaga u bombardovanju Srbije.

Lukavo su se nadovezali na stvarna zlodjela koja su počinili Srbi, poput Srebrenice, što im je poslužilo kao dokaz inherentno lošeg karaktera Srba.

Suprotno tome, mnoga strašna djela počinjena nad Srbima, koja su opisana i dokumentovana u poglavljima ovog izvještaja, namjerno su se ignorisala ili su oprana u zapadnim medijima, čime je nepravedno teret krivice prebačen na Srbe.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести