НОВОСТИ

Бјелица: Сарајево данас дефинитивно моноетнички, муслимански град

30/10/2023

Савјетник предсједника Републике Српске Урош Бјелица истакао је да је Сарајево данас дефинитивно моноетнички, муслимански град, те да је узалудан и бесмислен лажни наратив тамошњих политичара и медија који се свакодневно дословно утркују да свима држе лекције о наводној мултикултуралности и космполитском животу.

– Социјалистичка бајка звана “заједништво и суживот” распала се као мјехур од сапунице још почетком деведесетих година прошлог вијека и то је реалност коју деценијама гледамо у Сарајеву из којег је протјерано више од 150.000 Срба. Нажалост, данас је то обична исламска четврт у срцу Балкана какву још можемо видјети само у арапским земљама. У прилог томе говоре и називи улица, школа, као и обичаји који су донесени с других континената, који не приличе ни некадашњем Сарајеву, који жели да буде главни град БиХ, нити овом поднебљу – нагласио је Бјелица.

 

Док градоначелник Сарајева Бењамина Карић и бошњачки политичари тврде да је Сарајево град отворен за људе свих нација и националности, те да је то, како кажу, европски Јерусалим, Бјелица истиче да слике и поруке које се шаљу из ове исламске четврти показују нешто сасвим друго.

 

– Како то да “европском Јерусалиму” и Карићевој не сметају скупови подршке терористичким организацијама, ратне и заставе ИСИЛ-а које се вијоре Сарајевом, напротив подржавају, а смета им на примјер наступ српске пјевачице?! Како то да неко коме су уста пуна мултиетичности не смета чињеница да су Срби, Хрвати, Јевреји и остали народи који су градили Сарајево сада тамо сведени на ниво статистичке грешке?! – упитао је Бјелица.

 

Он је нагласио да се Сарајево не може више лажно китити епитетом мултиетничности и наметати као примјер другима, јер мултиетичност нису џамија, синагога, црква, катедрала, већ људи који у њему живе.

 

– Ко имало зна читати између редова, види да је све то само представа, презентација, декорација, а шта се иза брда ваља најбоље видимо и по томе да се један од званичника СДА и припадника такозване Армије БиХ Шериф Патковић ставља на располагање терористичкој организацији Хамас. То је права слика и прилика данашњих “грађана” Сарајева која нимало не боде очи ни Бењамини и иним политичарима у ФБиХ који само понављају флоскуле о отворености и мултиетичности – истакао је Бјелица.

 

Он је рекао да су Република Српска и српски народ, нажалост, добро осјетили све недаће и злодјела које доносе они који машу тим заставама, али и Европа и свијет.

 

– Међутим, тада су сви били и глуви и слијепи, јер је, за њих било ријеч о тамо неким Србима, православцима. Крајње је вријеме да та иста Европа и њени званичници коначно скину ружичасте наочаре и погледају истини у очи јер ће тада видјети Сарајево и други ентитет онакве какви заиста јесу – центар ислама и легло терориста који слободно живе у својим комунама, државама у држави, по својим законима и правилима – нагласио је Бјелица.

 

За разлику од Сарајева и ФБиХ, нагласио је Бјелица, у Републици Српској се живи живот отворености, сарадње и дијалога са јасном жељом да се коначно почне да ради и гради за добробити свих у БиХ, да се поштује Дејтонски мировни споразум и дејтонска БиХ, али од политичких представника бошњачког народа само стижу отровне стрелице са јасном намјером о стварању унитарне БиХ.

 

– Снови остају само снови. О таквој БиХ могу само да сањају, а када схвате да само дијалог и сарадња домаћих легално изабраних политичких званичника три конститутивна народа, без наметања и мијешања страних налогодаваца и ментора, у Републици Српској ће имати саговорника. О томе треба добро да размисле, да не би било касно – поручио је Бјелица.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести