НОВОСТИ

“Благо мајци која га је родила и Цркви која се њиме поноси” Дервенћанин Николај Станић носи часни крст на Спасовданској литији у Београду

13/06/2024

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Порфирија, на челу Спасовданске литије са великим крстом Господњим у рукама престоничким улицама и трговима проћи ће Николај Станић из Дервенте, најбољи ученик Богословије Светог Саве у Београду.

Николај Станић

Од мноштва награда које је Николај освојио трудом и великим залагањем, поред најбољих оцјена из свих предмета током пет година школовања у најстаријој београдској средњој школи, издвајају се двије прве награде на меморијалу „Душан Протић”, прву награду на 20. међународном такмичењу соло пјевача „Лазар Јовановић” у Београду, прву награду на 11. такмичењу „Српска соло пјесма” у Младеновцу, прва награда на међународном такмичењу младих соло пјевача „Вокална рапсодија” у Београду, прва награда на републичком такмичењу ученика музичких школа Србије у Београду, прва награда на 67. фестивалу музичких школа Србије у Шапцу, као и друго мјесто на такмичењу средњих школа Србије из бесједништва „Славослов” у Смедереву, пише СПЦ.

– Благо мајци која га је родила и Цркви која се њиме поноси – речено је из СПЦ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести