НОВОСТИ

Бојић: Инструисани процес против Додика

09/02/2024

Потпредсједник СНСД-а Мирослав Бојић рекао је Срни да ће чланови врха ове странке наредних дана изаћи на терен и разговарати са градским и општинским организацијама о актуелној политичкој ситуацији у Српској јер је важно да народ буде упознат о појединостима инструисаног процеса који се води против предсједника Републике Српске Милорада Додика.

– Разговараћемо како да комплетно становништво, а не само чланове наше странке, упознамо о свему што се дешава у том погледу. Народ мора да зна да се иза удара на предсједника крије удар на државну имовину, односно на ресурсе којима она располаже – рекао је Бојић.

 

Он је напоменуо да је крајњи циљ да се имовина Републике Српске пренесе на ниво БиХ.

 

– А, то значи воде, шуме, те објекти и енергетски потенцијали, без којих не бисмо имали никакве инструменте да обезбиједимо сигурну будућност Републике Српске, него бисмо били доведени у ситуацију да зависимо од других – рекао је Бојић.

 

Бојић је навео да је након посљедњег рочишта пред Судом БиХ у процесу против предсједника Додика очигледно да је процес инструисан, те да представља директан удар на институције Српске и Србе.

 

Он је истакао да је након изузећа претходног судије Мирсада Стрике и доласка новог, Сене Узуновић, која има ратну прошлост то и више него очигледно, као и ко су налогодавци просеца.

 

Према његовим ријечима, ријеч је о незапамћеном процесу јер се не примјењују закони, те да показује како ради судство на нивоу БиХ и да, ако се тако настави, дугорочно гледано Срба у БиХ неће бити.

 

– Видјећемо каква ће бити даља кретања и одговор правног тима предсједника Српске, али нема сумње да је ово директан удар на институције Српске и Србе. Зато, морамо увијек имати спреман одговор – поручио је Бојић.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести