НОВОСТИ

БОРС: Шмит нема легалитет да силом било шта намеће Српској

08/09/2023

Борачка организација Републике Српске (БОРС) саопштила је да у Републику Српску нису добродошли они који пријете попут Кристијана Шмита и желе да било шта намећу, те отимају републичку имовину.

 

 

Из БОРС-а су истакли да Шмит нема легалитет ни легитимитет да силом намеће своју вољу и одлуке Српској, њеним изабраним представницима и грађанима.

У саопштењу се наводи да у Српској неће проћи такве недемократске одлуке, те да рјешавање било каквих проблема и несугласица силом припада прошлости.

Из БОРС-а су поручили Шмиту и другим факторима да сва спорна питања треба рјешавати дијалогом уз уважавање ставова и интереса конститутивних народа у БиХ, јер та сложена државна заједница само тако може опстати.

Кристијан Шмит рекао је јуче за “Франкфуртер алгемајне цајтунг” да ће сљедеће седмице доћи у Републику Српску, те предсједнику Српске Милораду Додику поручио да се “припреми за неугодне тренутке”.

Шмит је своје планове о доласку у Републику Српску најавио само неколико часова након што је Додик потврдио да је Министарство унутрашњих послова Српске добило инструкције о поступању у случају Шмита, пошто је најављено да ће бити ухапшен и депортован уколико дође у Српску.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести