НОВОСТИ

Боснић: Срби доживљавају малтретирања на хрватској граници

01/09/2023

Срби из Хрватске, који одлазе у завичај из којег су протјерани 1995. године, уназад неколико дана трпе малтретирања приликом уласка и изласка из те земље, гдје им полиција поставља и провокативна питања, рекао је предсједник Удружења Крајишника Србије Миле Боснић.

 

 

Наводећи да су у Удружењу од Срба чули да им на граници детаљно прегледају аутомобиле и личне ствари, односно да су малтретирани, Боснић је позвао институције Србије да заштите српски народ у Хрватској.

 

– Овом приликом позивамо Републику Србију да заштити српски народ из Хрватске баш као 1995. када је постајала наш дом. Без подршке Србије живота Србима на вјековним огњиштима нема – рекао је Боснић.

 

Према његовим ријечима, српски народ кроз вијекове страда, о чему се ћутало, али сматрају да је крајње вријеме да свијет види како живе Срби у Хрватској.

 

– Ћутало се о томе, а толико страдања вијековима уназад проживљавамо само зато јер смо Срби. Хрвати не спомињу злочин у Груборима код Книна, не спомињу се дјечији логори за вријеме НДХ, не спомињу “Олују” и “Бљесак” – злочиначке акције које су етнички очистиле Србе из Далмације, Лике и Кордуна – указао је Боснић.

 

Боснић је навео да хрватске власти никада нису споменуле злочин у Јасеновцу, али ни на Петровачкој цести, ни многе друге нељудске ствари које су чиниле, али које чине и данас.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести