НОВОСТИ

Бозола: Додик само жели да се поштује Дејтонски споразум

14/05/2024

Високи представник УН за вријеме рата у БиХ Карло Бозола оцијенио је да предсједник Републике Српске Милорад Додик само жели да се поштује Дејтонски споразум и да му намјера није одвајање Српске уколико сви актери у БиХ поштују овај међународни акт.

Бозола је нагласио да је суђење Додику инструментализовано, да је ријеч о политичком, а не реалном суђењу.

 

Према његовим ријечима, Кристијан Шмит није високи представник и постављен је да испуни задатак надређених – да се у БиХ отвори рат.

 

Он је додао да Шмит ниједног тренутка није тражио да сједне и разговара са актерима у БиХ, те сматра да је разговор са Додиком могућ, као и са појединим представницима бошњачког народа.

 

– Ови /Бошњаци/ се надају новцу и заштити и навијају зато за Американце који хоће да владају, са њима треба бити добар пријатељ, али имати и своје ја – рекао је Бозола за ТВ М.

 

Он је истакао да је предложена резолуција о Сребреници у Генералној скупштини УН лудост јер су од око 3.000 жртава 2.000 били војници, а остало цивили, од којих је пола њих било наоружано.

 

– Ово је катастрофа за муслимане јер одмах послије тога отварају ране са Хрватима. Сами ће себи отворити проблем, а међународна заједница ће им окренути леђа. У Италији се већ долази до истине и почињу другачије да размишљају – рекао је Бозола.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести