НОВОСТИ

Бубић: Лукићева одбрана затражила одгађање рочишта

17/01/2024

Горан Бубић, бранилац предсједника Републике Српске Милорада Додика, рекао је да је одбрана вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића затражила одгађање данашњег рочиша пред Судом БиХ, с обзиром да је Лукић у болници.

Бубић је за РТРС рекао да не постоје услови да данас почне главни претрес и да не види сврху рочишта, али да су спремни да иду у Суд ако то буде потребно.

 

Он је истакао да се не може очекивати поштено суђење Додику и Лукићу, јер су захтјеви одбране одбачени, а да о њима није мериторно одлучивано.

 

Бубић је подсјетио да одбрана тврди да не постоји кривично дјело за које се Додик и Лукић терете јер Кристијан Шмит није високи представник с обзиром да његово именовање није потврђено у Савјету безбједности УН

 

Подсјећамо, пред Судом БиХ за данас је заказано рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића због непоштивања одлука Кристијана Шмита.

 

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић одбацио је захтјев одбране предсједника Републике Српске за изузеће четири тужиоца у процесу против предсједника.

 

Бубић је на рочишту 20. децембра затражио изузеће тужилаца, јер не постоји непристрасан приступ предмету.

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести