НОВОСТИ

Будимир: Прича о малигном руском утицају дио хибридног рата

06/02/2024

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир истакао је да је прича о малигном руском утицају на читаво друштво у Републици Српској, па и на област високог образовања, дио хибридног рата и пропаганде коју Запад константно спроводи против Српске.

Будимир је напоменуо да универзитети у Српској имају сарадњу са неколико престижних руских и кинеских универзитета, те да то подиже рејтинг домаћих факултета.

 

– Руске високошколске установе су најпрестижније установе на свијету, а кинеске су већ неухватљиве за западне земље. Велика је ствар када сарађујете са московским државним универзитетом, а поносан сам и што је ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин гостујући професор у Кини – истакао је Будимир.

 

Одговоарајући на питање да ли су високошколске установе у БиХ, нарочито у Републици Српској, под страним утицајем, Будимир је рекао да је присутан и утицај западних земаља.

 

– Спровели смо Болоњски процес, који је западни процес, те смо девастирали пола свог високог образовања и сада покушавамо да санирамо ту штету – рекао је Будимир.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести