НОВОСТИ

Букејловић: Нећемо пристати на ултиматуме, тражићемо рјешење

03/11/2023

Ићи ћемо у директне преговоре, нећемо пристајати на ултиматуме и покушаје уцјењивања, радићемо у складу са нашим могућностима, тражићемо од Синдиката разумијевање и покушаћемо у креирању буџета да пронађемо рјешење на обострано задовољство, рекао је министар правде Републике Српске Милош Букејловић, коментаришући захтјеве радника у правосудним институцијама Српске.

Букејловић је рекао да је правосуђе комплексан систем и да су плате лица запослених у управи правосуђа законом другачије регулисане од плата носилаца правосудних функција, односно судија и тужилаца.

 

– Тако да на тај начин не можемо говорити о изједначавању њихових права у том смислу директно, с обзиром да се ради о два закона – рекао је Букејловић.

 

Подсјећамо, радници запослени у правосудним институцијама Републике Српске одржали су јуче једночасовни штрајк упозорења ради унапређења свог материјалног положаја у односу на носиоце правосудних функција.

 

Траже да се њихова права изједначе са правима носилаца правосудних функција о питању накнада за топли оброк, минули стаж и регрес.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести