НОВОСТИ

Бурно на сједници НСРС: Ђајић чињеницама понизио Дринића (ВИДЕО)

07/06/2023

Током расправе у Народној скупштини Српске ПДП-ов посланик осврно се на данашњу прес конференцију Љубе Нинковића, на шта проф. др Ђајић није остао дужан, па сатрао и њега и Станивуковића по кратком поступку

 

 

Народна скупштина Републике Српске данас разматра Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о извршењу кривичних и прекршајних санкција Републике Српске. На данашњој сједници повела се расправа и о начину запошљавања радника у Градској управи Бањалука у склопу које се ПДП-ов Небојша Дринић осврнуо на данашњу пресс конференцију предсједника Скупштине града Бањалука, Љубе Нинковића.

 

 

Експресно му је и аргументовано одговорио народни посланик СНСД-а проф. др Владо Ђајић истинитом тврдњом како је градоначелник Драшко Станивуковић запослио раднике у Градској управи без конкурса и потребних квалификациија.

„Ни један запослени, а преко двије стотине њих у Градској управи Бањалука није примљен на конкурс“, директан је народни посланик СНСД-а проф. др Владо Ђајић додавши како се малверзације око запошљавања у Градској управи раде на челу са градоначелником Драшком Станивуковићем.

 

 

„То је искључиво радио градоначелник и радници су примљени без икаквих квалификација и потребе и ево већ четири мјесеца редовним радницима не плаћа повећање плате од 150КМ које је Скупштина Града изгласала и кажњава запослене тако што је примио нове“, казао је Ђајић.

 

 

Ђајић даље констатује да је Станивуковић само од Нове године запослио 32 радника без конкурса, без стварне потребе. И не само то, изнио је на видјело лаж коју константно понавља Станивуковић, а то је да су му у фокусу, кад је ријеч о запошљавањима, дјеца погинулих бораца: „ Од 200 запослених ни једно није дијете погинулог борца“, закључује Ђајић.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести