НОВОСТИ

Честитке званичника МУП-у Српске: Чувати успомене на оне који су дали своје животе за нашу слободу

21/11/2023

Поводом Крсне славе – Свети архангел Михаило, Министарства унутрашњих послова Републике Српске бројни званичници упутили су своје честитке.

 

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку министру унутрашњих послова Републике Српске Синиши Карану поводом Крсне славе Министарства – Светог Архангела Михаила.

– Поводом Светог Архангела Михаила, Крсне славе МУП-а Републике Српске, Вама, вашим сарадницима и свим припадницима упућујем најискреније честитке, са жељама да вас ова прослава испуни радошћу, те вам донесе много успјеха у вашем важном раду на заштити безбиједности грађана – наводи Додик.

У честитки предсједника Републике се наводи да с посебним поштовањем морамо чувати успомену на припаднике МУП-а Српске, који су дали своје животе, како би ми данас живјели у слободи и сигурности.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог архангела Михаила министру Синиши Карану и свим припадницима МУП-а, нагласивши да је Република Српска с правом поноснашто данас има снажну, модерну и добро опремљену полицију, оспособљену да се суочи са највећим безбједносним изазовима и као таква представља највећи гарант мира и стабилности.

– На овај дан, с посебним поштовањем сјећамо се 782 погинула и нестала полицајца у Одбрамбено-отаџбинском рату, који су заједно са Војском Републике Српске, стали у одбрану свог народа, уставног поретка и граница Републике Српске – истакла је Цвијановићева у честитки.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку министру унутрашњих послова Синиши Карану, директору полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а, поводом Аранђеловдана, крсне славе Министарства унутрашњих послова.

– У име Владе Републике Српске и у своје име честитам Вам Аранђеловдан, крсну славу Министарства унутрашњих послова, те користим ову прилику да упутим изразе дубоке захвалности за то што сте више од три деценије остали стуб државности и предани чувар наше светиње – Републике Српске – истакао је Вишковић.

У честитки се наводи да МУП и сви његови часни припадници, који обављају овај тежак и частан посао, представљају једну од најважнијих институција Републике и својеврсан гарант нашег опстанка на овим просторима.

Полиција Републике Српске бројним активностима показује да је опредијељена за борбу против организованог криминала, али и успјешна у очувању безбједности на простору Српске, поручио је директор Полиције Синиша Кострешевић.

Кострешевић је истакао да томе свједочи посљедња акција Полицијске управе Источно Сарајево са Управом Министарства унутрашњих послова за организовани и тешки криминалитет у којој је ухапшено 14 особа осумњичених да су дужи период на подручју Источног Сарајева набављале и продавале различиту врсту дроге.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести