НОВОСТИ

Чичковић најавила тужбу: Вукановић изнио бројне оптужбе и неистине у вези са радом “Женског центра”

06/11/2023

Директорка Фондације “Женски центар” из Требиња Љиљана Чичковић, најавила је тужбу против народног посланика Листе за правду и ред Небојше Вуклановића због клевете. Вукановић је, наиме, изнио тврдње да је Фондација “Женски центар”, у периоду десет година, злоупотријебила три милона марака, која су била намијењена за изградњу Сигурне куће у Требињу.

 

 

Вукановић је својим иступом у Народној скупштини изнио бројне клевете, оптужбе и неистине о раду Фондације “Женски центар”, а тиме је извргнуо руглу и подсмијеху и жртве породичног насиља, рекла је Љиљана Чилчковић.

Средства која је од разних донатора и из градског и републичког буџета добила ова фондација, искориштена су за низ реализованих пројеката за подизање свијести о насиљу над женама и за различите активности помоћи жртвама насиља, и све је то отворено и јасно што ће, каже, доказати на суду.

–  Са јасном поруком не само њему него свима онима као што је он, да је ово моје прво и посљедње обраћање, да све остало ће добити судски епилог, као што ће и ово сада добити судски епилог, значи најављујем тужбу за клевету – навела је Чичковићева.

Небојша Вукановић и даље тврди да је ова Фондација, како каже, “прала” новац и ненамјенски га трошила, без конкретних резултата , прије свега без отварања сигурне куће , што је најављено прије готово 20 година.

– Госпођа Чичковић је најавила 2007. године да ће направити Сигурну кућу у Требињу и тада је почела да добија новац и до сада је од јавних, приватних, страних донатора добијала између 200 и 300.000 марака годишње. Има два запослена, профит 107.000 КМ. Има профит него било које јавно предузеће – сматра Вукановић.

Љиљана Чичковић тврди да је мотив за нападе Небојше Вукановића чињеница да је својевремено одбила позив из његове странке да им се придружи и да је овај напад у ствари неки вид освете.

Очекује да ће у сусдком процесу доказати отвореност рада Фондације што је како, каже, већ више пута и потврђено у ревизорским извјешатјима.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести