НОВОСТИ

Ћосић: Оптужница удар на институцију предсједника Републике Српске

18/08/2023

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да подизање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића представља покушај међународног интервенционизма у правни систем.

 

– Покушавају да униште правни систем кроз Тужилаштво и Суд БиХ и иза свега стоји тзв. високи представник и дио међународне заједнице – рекао је Ћосић за РТРС.

 

Он је рекао да је међународна заједница ставила Федерацију БиХ у свој, како каже, међународни експеримент, играјући се читаво вријеме са тим ентитетом, док је, с друге стране, Република Српска у континуитету стабилна.

 

Ћосић је нагласио да је оптужница јасан покушај да се обезвриједи воља грађана који су изабрали предсједника, као и посланике који су донијели законе који штите интересе Српске, а за које је предсједник потписао указ.

 

– Ово није удар на појединце, ово је удар на институцију предсједника Републике Српске – истакао је Ћосић.

 

Он је рекао да иза свега стоји намјера промјене Устава у правцу смањења надлежности Републике Српске, истакавши да је то потпуно погрешно и недопустиво, јер је рјешење свих питања у БиХ поштовање Устава и надлежности, те договор три народа.

 

Ћосић је рекао да су грађани источног сарајева забринути притисцима на Републику Српску 28 година након потписивања Дејтобнског споразума.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести