НОВОСТИ

Чубриловић: Будућност БиХ могућа без наметања са стране

05/02/2024

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је да је будућност БиХ у договору изабраних лидера домаћих странака, а не у наметању рјешења са стране политичких фактора који су на овим просторима мешетарили у посљедњих тридесет и више година.

– Будућност би грађани БиХ требало да виде у договору домаћих политичара и то оних које је народ изабрао и дао им власт. Стабилизација политичких прилика може доћи само у договору домаћих лидера странака које имају власт у БиХ – рекао је Чубриловић.

 

Он је навео да се на том плану било ко од њих не би требао освртати на “препоруке” и наметнута рјешења са стране.

 

Бивши канадски амбасадор у Југославији Џејмс Бисет у једној од својих ранијих изјава навео је да је америчка влада почела рат у БиХ тако што је, након споразума представника сва три народа, убиједила муслиманског лидера Алију Изетбеговића да једнострано прогласи независност БиХ.

 

Помоћник америчког државног секретара за европске и евроазијске послове Џејмс О`Брајен током недавне посјете Сарајеву рекао је, између осталог, да имовина “припада држави”, да је присуство страних судија у Уставном суду БиХ “дио Дејтона” и да је “погрешно” када неки кажу да Савјет безбједности УН мора именовати високог представника.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести