НОВОСТИ

Чубриловић: Република Српска ће остати принципијелна у својим ставовима

25/10/2023

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић поручио је да ће Српска остати принципијелна у ставовима да брани своје садашње позиције.

Чубриловић је рекао Срни да је политика Републике Српске у вези са међународном супервизијом у БиХ врло јасна, те да су то и рекли из ЕУ – да се са високим представником и са страним судијама у Уставном суду не може у ЕУ.

 

– Они сами себе често пута негирају и не држе до своје ријечи. Република Српска ће остати принципијелна у ставовима да брани садашње позиције Српске – изјавио је Чубриловић на Сокоцу након разговора са начелником ове општине Милованом Бјелицом и његовим сарадницима.

 

Нагласио је да нису ове позиције стечене заслугом садашњег руководства или неколико руководстава уназад, него су крвљу плаћене десетинама хиљада најоданијих и њајбољих грађана Републике Српске.

 

– Њима у захвалност, ми не смијемо да се понашамо неодговорно и морамо да принципијелно поштујемо оквире дефинисане Дејтонским споразумом. Мислим да ће та политика остати без обзира која руководећа гарнитура буде у Републици Српској – нагласио је Чубриловић,

 

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је јуче да се шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер у разговору с њим сагласио да је недопустиво да земља која је на путу да буде чланица ЕУ има неизабраног странца који може да интервенише у законодавство и да већина земаља ЕУ у суштини то не подржава.

 

Из Делегације ЕУ у БиХ су данас саопштили да су опсежна међународна супервизија и употреба извршних овлаштења неспојиви са чланством у ЕУ.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести