НОВОСТИ

Ћурић: На митингу сложно против резолуције

16/04/2024

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је веома важно да српски народ буде сложан и да са великог народног митинга у Бањалуци у четвртак, 18. априла, искаже незадовољство резолуцијом о Сребреници у Генералној скупштини УН, те да пошаље поруку да жели да се одржи мир и стабилност у БиХ.

– Сматрам да је веома важно да и сада будемо сложни и јединствени као што је био и наш народ 90-их година прошлог вијека и зато што нису били подијељени успјели су да створе Републику Српску – рекао је Срни Ћурић.

 

Он је истакао да треба да се живи у миру, слози и јединству и да се српском народу ништа не намеће.

 

Ћурић је рекао да умјесто да се у БиХ стабилизује ситуација и сачува мир, иде се на усвајање резолуције послије 30 година, те указао да тим усвајањем нико не добија, већ само неко нешто може да изгуби.

 

Он је напоменуо да би се онда требало вратити и у 40-е године и почетак прошлог вијека, да би се тако стално бавили историјом те нагласио да младе генерације треба да иду напријед и да у миру и просперитету живе на овим просторима.

 

– Знамо шта се дешавало 90-их година прошлог вијека и колико је народа изгинуло на овим просторима. Ми знамо и свјесни смо неке силе, али исто тако смо народ који не да понос ни по коју цијену – истакао је Ћурић.

 

Он је рекао да очекује да ће Херцеговци подржати предстојећи велики народни митинг у Бањалуци.

 

– Ако се окупи доста људи како би послали поруку да нећемо то тек тако допустити, онда сматрам да ће и супротна страна и да промијени мишљење – истакао је Ћурић.

 

Народни митинг “Српска те зове” биће одржан у Бањалуци на Тргу Крајине у четвртак, 18. априла.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести