НОВОСТИ

Цвијановић: Кавазовићева ратнохушкачка реторика за сваку осуду

06/03/2023

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је за сваку осуду ратнохушкачка реторика поглавара Исламске заједнице Хусеина Кавазовића.

 

 

На питање Срне да прокоментарише Кавазовићеву изјаву да се “БиХ брани у институцијама, те да уколико оне “падну”, земљу треба бранити оружјем”, Цвијановићева је одговорила да ако већ он, као вјерски лидер, није у стању да промовише толеранцију и суживот, онда би барем требао да се суздржи од пријетњи оружјем и запаљивих изјава које у његовом случају више нису појединачни инциденти, већ правило.

– Заједничке институције нису власништво реиса и не припадају само једном, већ свим народима у БиХ. Све док се у Сарајеву буде игнорисала ова уставна чињеница, а пријетњама бранио опстанак институција, БиХ неће имати било какву перспективу – указала је Цвијановићева.

Она је у изјави за Срну нагласила да дејтонска БиХ и заједничке институције могу да опстану само на дијалогу и међусобном уважавању, а никако на сили или оружју о којем тако олако, непромишљено и неодговорно говори реис.

– Сва срећа да лидери других вјерских заједница не сију мржњу и пријетње, али за сваку осуду је и овај један – поручила је српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести