НОВОСТИ

Цвијановић: НСРС треба да пошаље Бећировићеве закључке у смеће

20/10/2023

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да закључци усвојени прегласавањем у Предсједништву треба да иду у смеће и да Парламент Српске има одличну прилику да то уради.

 

 

– НСРС и треба ове закључке да пошаље у смеће и заслужују да иду у смеће. Знате одлично какве су уставне процедуре. Имате одличну прилику да заједно са осталима подржите мој вето зато што знате да сам у праву – поручила је Цвијановићева у одговору посланику ПДП у НСРС Игору Црнатку, који је рекао да закључци требају у смеће, али тврдећи да се СНСД заједно са тројком договара око свих кључних питања, као и да се ради о њиховим коалиционим партнерима.

Цвијановићева је поручила да бошњачки члан Предсјендиштва БиХ Денис Бећировић ни по чему није њен коалициони партнер нити ће икада бити.

– Народна скупштина Републике Српске је моја кућа, а Предсједништво само радно мјесто – рекла је Цвијановићева.

Поручила је да закључци требају ићи у смеће зато што се никада није десило да заједнички орган на нивоу БиХ доноси овакве квалификације на рачун Српске или другог ентитета.

Истакла је да су ово опасни и закљуци.

– Ово што је бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић урадио је безобразно – навела је Цвијановићева током посебне сједнице НСРС.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести