НОВОСТИ

Цвијановић: Омиљени муџахедински кум Мехмедовић шири мржњу, због таквих као он будућност БиХ крајње неизвјесна

29/04/2024

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да Шемсудин Мехмедовић, омиљени муџахедински кум, заштитник и логистичар поново шири мржњу и пласира лажи у јавном простору.

На питање да прокоментарише Мехмедовићеву изјаву да предсједник Републике Српске Милорад Додик може, како је рекао, да купи само карту у једном смјеру, те да је он “само пролазна опасност, једна од многих које су завршиле на црној страни историје”, Цвијановић је одговорила да је Милорад Додик у овој земљи свој на своме, а Мехмедовић карту у једном смјеру може да купи само онима које је 90-их по Тешњу дочекивао, а затим им потписивао држављанства.

 

– Мехмедовић је посљедњи у БиХ који може да говори о ‘црној страни историје’, јер се на тим страницама налазе и његово, као и бројна њему блиска имена. Мехмедовићеви штићеници из афроазијских земаља сијали су смрт по БиХ, одсијецали главе Србима и протјеривали их са њихових вијековних огњишта – нагласила је Цвијановић.

 

Она је истакла за Срну да су о Мехмедовићевој мрачној ратној и постдејтонској улози писали водећи амерички медији, као што су “Вашинготн пост” и “Њујорк тајмс”.

 

– Све док људи попут Мехмедовића испред себе имају микрофоне, преко којих вријеђају и пријете Србима, до тада нико не треба да се чуди зашто је садашњост у БиХ суморна, а њена будућност крајње неизвјесна – констатовала је Цвијановић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести