НОВОСТИ

Цвијановић са делегацијом Бјелорусије: Јачати сарадњу у свим областима

08/05/2024

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састала се данас у Бањалуци са делегацијом Републике Бјелорусије, коју је предводио министар индустрије Александар Рогожник.

 

 

На састанку је констатовано да билатерални односи двије стране нису оптерећени отвореним питањима, те да то представља добар темељ за јачање сарадње у свим областима које су од обостраног интереса.

У том контексту, посебно је указано на важност даљег унапређења пријатељских веза Бјелорусије и Републике Српске, заснованих на политичком разумијевању и веома доброј институционалној сарадњи која се успјешно развија и на највишем нивоу.

Разговарано је и о даљој конкретизацији сарадње, како у области привреде и пољопривреде, тако и у другим секторима, попут туризма, културе и спорта.

Током састанка, саговорници су оцијенили веома значајним Меморандум о сарадњи у области пољопривреде који су данас потписали министар Рогожник и ресорни министар у Влади Републике Српске Саво Минић.

Овом приликом, српски члан Предсједништва БиХ упознала је саговорника и о актуелним политичким темама у БиХ, указавши на неопходност досљедног поштовања Дејтонског мировног споразума и уставне позиције свих народа, као и различитих нивоа власти у БиХ.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести