НОВОСТИ

Цвијановић: Са поносом и поштовањем сјећамо се славних побједа ВРС, њихова жртва не смије бити заборављена

10/05/2024

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да се 12. маја на Дан Војске Републике Српске са поносом и поштовањем сјећамо свих славних побједа ВРС у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату и 23 хиљаде погинулих бораца који су своје животе положили на олтар Републике Српске, бранећи вјековна огњишта, слободу и свој народ.

 

 

 

Цвијановић је нагласила да је трајна дужност свих нас да чувамо сјећање на њихову и жртву свих јунака који су стали у одбрану Републике Српске као највеће тековине и гаранције нашег опстанка, стабилности и будућности.

Поводом Дана Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука, који баштини традицију Војске Републике Српске, Цвијановић је упутила честитку команданту Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ бригадиру Сретену Милошевићу, свим припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука и некадашњим припадницима Војске Републике Српске.

– У увјерењу да ће Трећи пјешадијски (Република Српска) пук наставити да чува насљеђе и идентитет храбре и часне Војске Републике Српске, срдачно вас поздрављам – наводи се у честитки српског члана Предсједништва БиХ.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести