НОВОСТИ

Цвијановић: Српска своја на своме – имовина је наша

17/09/2023

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је данас у Бањалуци да су манифестације на којима се окупља народ прилика више да се поручи да је Република Српска своја на своме и да има имовину.

 

 

– Наши људи су овдје окупљени да покажу да је ово Република Српска, да се ми радујемо, дружимо, да знамо да то треба да радимо, али исто тако да знамо да је Република Српска своја на своме, и имовина је наша – рекла је Цвијановић која је заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком присуствовала манифестацији Котлићијада и Крајишка Гуча у бањалучком насељу Чесма.

Цвијановић је истакла да је ово је лијепо дружење народа.

– Након што смо обиљежили Дан српског јединства, заставе и слободе, одлучили смо да се дружимо и на овај начин и да током цијелог мјесеца на различитим мјестима организујемо различита дружења – рекла је она.

Српски чалан Предсједништва је оцијенила да је и Бањалука на више начина показала да може бити дио разних манифестација и навела да постоји намјера да и од простора на којем се одржава Крајишка Гуча буде направљено мјесто за разне културне догађаје, са сценом.

– Намјера нам је да урадимо све оно што је неопходно да би град могао да још енергичније живи – рекла је она.

Котлићијада и Крајишка Гуча окупила је данас 240 екипа које се такмиче у прављењу котлића, а један од покровитеља манифестације је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести