НОВОСТИ

Дачић: Београд никада неће дозволити укидање Републике Српске

28/05/2024

Министар унутрашњих послова Србије поручио је да Београд поштује Дејтонски споразум и Републику Српску у БиХ и да никада неће дозволити укидање Српске.

 

Фото: Тањуг

Говорећи о резолуцији о Сребреници, Дачић је указао да за њено подношење није било сагласности трочланог Предсједништва БиХ, због чега она није легитиман документ.

– Када је реч о Дејтонском споразуму, сигурно је да ће сада прича ићи ка томе да се оспорава постојање Републике Српске, због тога што је она “геноцидна” творевина – рекао је Дачић.

Он је оцијенио да ће од односа друга два народа у БиХ према српском народу зависти како ће се, да ли ће се и у ком смјеру даље одвијати односи у БиХ, истичући да Београд неће допустити укидање Републике Српске.

Коментаришући однос ЕУ према Србији и чињеницу да су скоро све земље Уније гласале за резолуцију о Сребреници, Дачић је рекао да Србија није гајила илузију да ће неке западне земље промијенити своје становиште.

– Није нама Европа окренула леђа у Њујорку, јер она никада није ни била за нас. Ми ћемо наравно да сарађујемо са ЕУ док год је то у нашем интересу, а ако наши национални интереси буду угрожени, ту се онда зна наш одговор – рекао је Дачић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести