НОВОСТИ

Дачић: Резолуцију о Сребреници скинути са дневног реда

17/04/2024

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да резолуција о Сребреници не доприноси помирењу и да то питање, о коме ће се расправљати у УН, треба скинути са дневног реда.

 

Дачић је рекао да та резолуција не доприноси помирењу и консензусу, те да оно што се догодило у Сребреници не може да се квалификује као геноцид, јер се зна шта подразумијева дефиниција тог појма.

 

Он је навео да се у Сребреници догодио злочин, али не и геноцид, јер по дефиницији тај појам подразумијева да је неко имао план о уништењу једног народа, што није био случај.

 

Дачић је рекао да и Срби инсистирају на томе да сви одговорни за то одговарају, зато што је нанесена штета српском народу у цјелини.

 

– Ако смо донели општу Резолуцију против геноцида, чему сада то да се доноси појединачна резолуција и да се Срби поред Хута прогласе јединим геноцидним народом, поред свих злотвора који су били на овој планети. Па чекајте, поред Немаца, Турака и осталих ми да будемо означени као геноцидни – рекао је Дачић за телевизију Пинк.

 

Дачић је истакао и да то што се догодило у Сребреници не може да се означи као геноцид јер се десило на територији само једне општине у БиХ.

 

– Али ако имамо нешто што се десило на територији само једне општине у БиХ, па дајте, како нешто можете онда прогласити за геноцид? Како, када имате ситуацију да то није присутно на целој територији. Чак и у пресуди пише да је то само на тој општини – додао је Дачић.

 

Он је рекао да је потребно да постоји јединство међу српским народом, јер времена нису лака.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести