НОВОСТИ

Дарко Младић: Генерал је инсистирао на љекарима из Републике Српске

12/02/2024

Ратко Младић тражио је, и инсистирао на љекарима из Републике Српске, поручио је ово син генерала, Дарко Младић.

 

 

Како каже, здравствено стање Ратка Младића је тешко и компликовано, те му је потребна најбоља могућа здравствена њега.

– Здравствено стање мога оца је веома тешко и компликовани дужи временски период. На његов захтјев, периодично шаљемо љекаре из Србије и других земаља да погледају какво је лијечење и евентуално помогну савјетима. Оно што је најважније за генерала јесте да се прегледи обаве на језику који он разумије. Да му се јасно изнесу препоруке љекара, како у смислу лијечења, тако и у смислу његовог начина живота у условима у којима се налази – рекао је Младић.

Он је додао да је генерал инсистирао да медицински експерти буду из Републике Српске.

– У овом случају, генерал је тражио да љекари дођу из Републике Српске. Из Универзитетског клиничког центра Републике Српске су то срдачно прихватили и иде један озбиљан тим. За генерала је то веома значајно – нагласио је Младић.

Најважније је, каже Дарко Младић, да генерал добије најбољу његу у условима у којима се налази.

– Оно што је најбитније у свему томе, јесте да, као што је и суд одредио периодично независне медицинске експерте који га прегледају свака два мјесеца, тако се генерал и породица труди да наши медицински експерти долазе да га прегледају како би он добио најбољу медицинску његу у условима у којима се налази – истакао је Младић.

Љекари УКЦ-а путују у Хаг да прегледају генерала Младића

Међународни трибунал у Хагу одобрио је тиму љекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске да прегледају генерала Ратка Младића, рекао је директор УКЦ-а Владо Ђајић.

Љекарски тим на челу са др Ђајићем путује у Хаг 21. фебруара, када ће и прегледати генерала.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести