НОВОСТИ

Деђански: Бошњачким екстремистима смета свако ко се брине о међународном праву

14/06/2024

Бошњачким екстремистима који хоће да причом о “геноциду” у Сребреници дођу до крајњег циља – укидања Републике Српске на том путу не сметају само Српска и Србија већ свако ко се брине о међународном праву, па су се сада у Сарајеву на удару нашле и амбасаде Мађарске и Словачке, рекао је за политички аналитичар Стевица Деђански.

Стевица Деђански

Коментаришући исписивање графита са бројем 8.372, којег бошњачки политичари приказују као наводни број страдалих у Сребреници 1995. године на амбасадама Мађарске и Словачке у Сарајеву, које су у Генералној скупштини УН биле против односно уздржане приликом гласања о резолуцији о Сребреници, Деђански је рекао да Бошњаци имају матрицу, које се по савјету оних који их подржавају “као добри ученици, послушници и слуге држе”.

 

Он је нагласио да на срећу постоје државе какве су Мађарска и Словачка које пружају отпор неистинама.

 

– То није случајно и неко гура ту исту причу. Али, ми не можемо да дозволимо да нам неко ставља жиг него морамо да се боримо. Немамо ми ту неко решење већ да причамо на сав глас и великом делу слободног света, значи којих је 80 одсто дајемо до знања шта се ради и зашто се ради. То ће нам ојачати позицију у неким следећим борбама – рекао је Деђански за Срну.

 

Деђански је нагласио да нико од Срба нема ништа против тога да се осуде они који су починили злочин и да каже да се злочин догодио јер треба имати добар однос са муслиманима, али док год у БиХ имају такве екстремисте међусобни односи не могу бити добри.

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести