НОВОСТИ

Деђански: Састанак са Дудаковићем као када би Хитлеру одали признање за ослобађање Европе

08/08/2023

Састанак бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића са Атифом Дудаковићем у вријеме обиљежавања страдања Срба у Погрому “Олуја” говори да су за политичко Сарајево ратни злочинци који убијају Србе хероји, оцијенио је политички аналитичар Стевица Деђански.

 

 

– Послије Дудаковића очекујем да се /Бећировић/ сретне и изљуби са Насером Орићем /муслиманским ратним командантом у Сребреници/. Једноставно, циљ њиховог постојања и бављења политиком јесте да Срби нестану. Захваљујући одбрани и снази Срба, то нису успјели у рату – изјавио је Деђански за Срну.

 

Он је истакао да због тога што, захваљујући одбрани политичара Републике Српске, њеног предсједника Милорада Додика и подршци Србије, сада не могу да протерају Србе и одузму им сва права, из политичког Сарајева “раде овакве ствари и из бијеса и очаја показују своје право лице”.

 

– Састанак са Дудаковићем је као када би се неко послије Другог свјетског рата или током тог сукоба састао са Хитлером и говорио о томе како ће му се одати признање за ослобађање Европе – рекао је Деђански, коментаришући недавни сусрет Бећировића са бившим командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ којем се пред Судом БиХ суди за ратне злочине над српским цивилима и војницима на подручју Крајине.

 

Он, ипак, не очекује да ће овај Бећировићев поступак и поруке које је послао доживјети осуду из ЕУ и свијета, јер, како подсјећа, за Србе не важе иста права као за остале.

 

Деђански је истакао да постоји иста матрица по којој против Срба поступа политичко Сарајево, Приштина и Загреб, а донекле и Подгорица.

 

– Морамо да се навикнемо на то, али треба да на то указујемо. Мислим да то прилично добро радимо – оцијенио је Деђански.

 

Бећировић се 6. августа састао у Бихаћу са бившим командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ и оптуженим ратним злочинцем Атифом Дудаковићем, коме је “одао признање за допринос у борби за одбрану БиХ”, те истакао да су борци Петог корпуса “часно бранили државу БиХ”.

 

Атиф Дудаковић и 15 припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије БиХ оптужени су за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила, углавном старије доби, као и српских војника који су се предали или били заробљени.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести