НОВОСТИ

Делегација НСРС у Русији: Српска међу првима пружила отпор хегемонији

18/03/2024

Делегација Народне скупштине Републике Српске на челу са предсједником скупштине Ненадом Стевандићем посјетила је Фонд за подршку јавној дипломатији Горчаков у Руској Федерацији.

 

Стевандић је истакао да је на панелу у којем су учествовали било ријечи о међународним односима, гдје је примјећено да се међународни односи мијењају, те да ће убудуће више да зависе од мултиполарног свијета, а мање од монополарног.

– Биће мање наметања, а више сарадње. Република Српска је међу првима која је пружила отпор хегемонији, наметању и одузимању права народима, те се надамо да ћемо добити значајнију и бољу позицију у будућности, да не трпимо више притиске, него да развијамо своју Републику и политику – навео је Стевандић.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић истакао је да су данас у Русији покушали да објасне нелегално дјеловање високог представника, те да је то тема, која је отворила бројне дискусије.

– Делегација Републике Српске урадила је све што може на промоцији својих вриједности и заштити својих права – навео је Жунић.

Делегација Народне скупштине Републике Српске, са предсједником Ненадом Стевандићем на челу боравиће у радној посјети Руској Федерацији, у Москви, у периоду од недеље 17. марта до петка 22. марта. Делегацију Народне скупштине, поред предсједника, и Жунића, чине и: Дарко Бањац, Александар Тодоровић и Александар Трнинић .

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести