НОВОСТИ

Дјеца са Косова и Метохије стижу у посјету Српској

18/06/2023

Четрдесетак дјеце и младих са потешкоћама у развоју, корисника Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” из Косовске Митровице, допутоваће сутра у Бијељину, чиме ће почети овогодишњи пројекат “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”, који реализује бањалучки Одбор за помоћ Космету.

 

 

Предсједник овог Одбора Милорад Арлов изјавио је да госте са Косова очекују сутра у 10.00 часова у Етно село “Станишићи” у Бијељини.

Дјеца ће из Бијељине путовати у Бањалуку, гдје ће бити гости Одбора у Центру “Заштити ме”.

– Захваљујући Одбору, за њих смо припремили од 19. до 24. јуна разноврстан програм уз помоћ пријатеља – казао је Арлов.

Он је захвалио за помоћ директору Универзитетског клиничког центра Републике Српске Влади Ђајићу, Удружењу младих “Бели анђео”, који ће 22. јуна припремити хуманитарни концерт за дјецу.

Арлов је навео да нова група гостију са Косова стиже 24. и 25. јуна, када на седам дана у 19 градова и општина Републике Српске долази више од 800 ученика и наставника из 40 основних школа са Космета.

Госте са Косова ће, како је рекао, дочекати у Етно-селу “Станишићи” 24. јуна, а у Андрићграду 25. јуна.

– Њима ће се придружити на пријему у Влади Републике Српске око 40 српске дјеце из западне Славоније из Хрватске – додао је Арлов.

Пројекат “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” од 2012. године организује бањалучки Одбор за помоћ Косову и Метохији.

Кроз овај пројекат прошло је више од 6.000 српске дјеце у пратњи преко 550 просвјетних радника.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести