НОВОСТИ

Ђурђевић Стаменковски у посјети УКЦ-у Српске

17/06/2024

Ђурђевић Стаменковски у посјети УКЦ-у Српске: “Мјесто гдје куца срце не само пацијената, овдје куца и срце наше заједничке сарадње, братства и савезништва”

 

 

УКЦ Републике Српске данас је посјетила Милица Ђурђевић Стаменковски, министарка за бригу о породици и демографију Републике Србије, те је том приликом обишла Клинику за кардиохирургију.

„Данас смо имали велику част да нам је у посјети министарка Стаменковски, те смо искористили прилику да се захвалимо руководству Србије на челу са предсједником Александром Вучићем и Влади Србије за све што раде за Републику Српску. Захваљујем се и за све што раде када је наша установа у питању, а тиче се лијечења пацијената и едукације нашег кадра. Само у овом тренутку је 20 љекара из наше установе на едукацији у Клиничком центру Србије. У нашем клиничком центру скоро сваког мјесеца је 10 до 20 љекара из Србије који едукују наш кадар и тиме доприносе унапређењу здравственог система Републике Српске. С обзиром на чињеницу да сам предсједник Фондације „Дјеца нам се рађала“, разговарао сам са министарком о подршци Србије Српској у вези са пронаталитетном политиком која је наша заједничка брига. Хвала вам много“, истакао је проф. др Владо Ђајић, генерални директор УКЦ-а Републике Српске.

 

 

Начелник Клинике за кардиохирургију доктор Никола Шобот нагласио је како му је велика част данашња посјета министарке Ђурђевић Стаменковски те је нагласио како је поносан на чињеницу што Клиника за кардиохирургију има шта и да покаже и понуди.

„Велика ми је част што нам је министарка за бригу о породици и демографију Републике Србије данас у посјети и поносан сам на чињеницу што имамо шта и да покажемо. Кардиохирургија је плод сарадње двије братске државе Републике Србије и Републике Српске. Кардиохирургија постоји захваљујући доброј сарадњи УКЦ Републике Српске, Института за кардиоваскуларне болести Дедиње и Института за кардиоваскуларне болести Сремска Каменица. Кардиохирургија је доказ да заједништво и добра сарадња доносе увијек добре резултате, а овдје се они мјере у броју спашених живота, што смо недавно и презентовали када смо обиљежавали двије године постојања Кардиохирургије. Поред спашавања живота, ми морамо да водимо рачуна и о стварању нових живота. Демографска проблематика је присутна, те наша пронаталитетна политика мора да буде адектватна. Драго ми је што и у томе имамо подршку Србије. Најважније је да оно што данас градимо имамо коме да оставимо. Хвала Вам на свему“, нагласио је Шобот.

 

 

„Заиста ми је пуно срце јер сам дошла на мјесто гдје куца срце не само пацијената него овдје куца и срце наше заједничке сарадње, братства и савезништва у циљу да нашем народу са обје стране Дрине омогућимо исте услове у погледу здравствене заштите. Као министар за бригу о породици и демографију имам обавезу да у обиласцима Клиничких центара здравствених установа, различитих амбуланти Домова здравља ова мјеста буду окренута ка породици. Потребно је да и најмлађи, али и наши најстарији пацијенти добију адекватну здравствену његу и заштиту. Односећи се према онима који су нашу земљу градили и стварали покажемо поштовање, те будемо прави потомци бригом о најмлађима, те пошаљемо поруку о заједничкој будућности. Данас смо на конференцији за новинаре са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком рекли да је Министарство за бригу о породици и демографију Републике Србије донијело одлуку да у наредних мјесец дана издвоји 10 милиона за три локалне самоуправе које ће конкурисати за пројекте који се тичу породице, оснаживању породице, промоцији породичних вриједности и наравно афирмације улоге родитеља и дјетета. УКЦ Републике Српске је оставио веома позитиван утисак на мене, те је ово савремени Клинички центар и конкурентан је оном који се налази на Дедињу у Београду. Не сумнајм да ћете се наставити развијати. Одушевљена сам чињеницом да нема листи чекања. Даћемо наш допринос Дјечијој поликлиници, те допринос да се овдје афирмише и вантјелесна оплодња“, рекла је Милица Ђурђевић Стаменковски министарка за бригу о породици и демографију Републике Србије.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести