НОВОСТИ

Добој: Свечана академија поводом Дана града, присуствују највиши званичници Српске

27/06/2024

У Добоју је у току свечана академија поводом Дана града – 28. јуна којој присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Републике Српске Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Добој

Академији, која је почела интонирањем химне “Моја Република”, присуствује и руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов.

 

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас да је у Добоју реализован читав низ великих пројеката захваљујући одличној сарадњи града са републичким институцијама.

 

– Без те сарадње и без велике мобилности и средстава, али добре воље и активизма, није могуће реализовати велике пројекте – рекла је Цвијановићева.

 

Након академије предвиђен је културно-умјетнички програм, уручење највиших градских признања, као и признања ученицима генерације средњих и основних школа у Добоју.

 

 

Највише признање – градске плакете додијељене су посланику у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрену Петровићу и министру за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлиду Хуртићу за изузетна залагања и помоћ граду.

 

Дан града Добоја слави се 28. јуна као сјећање на први писани помен Добоја у дубровачком писму угарском краљу Жигмунду од 28. јуна 1415. године.

 

Након Свечане академије, биће свечано уручени кључеви 134 стана за избјегла и расељена лица за чију изградњу и опремање је уложено 8.522.000 КМ.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести