НОВОСТИ

Додик: Бећировић неће дисциплиновати Српску, он је користан за распад БиХ

19/07/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић користан за распад БиХ и да неће дисциплиновати Српску нити ће се десити да она изгуби своја права.

 

Додик је за Срну рекао да Бећировић доприности још већој нестабилности у БиХ, покушава да буде интелектуалац, а у суштини не познаје ни право ни Устав.

 

– Стално се позива на уставност и законитост и стално покушава приказати како се Република Српска понаша антиуставно, чак оне органе који не постоје у Уставу БиХ, као што су Суд и Тужилаштво, позива да дјелују – рекао је Додик.

 

 

Додик је истакао да је омиљена теза Бећировића у јавним обрачунима и наступима “антиуставно и антидејтонско дјеловање Републике Српске”, оцијенивши да га треба истрпити на краће релације, јер је одличан за распад БиХ.

 

Он је оцијенио да ће веома брзо доћи до тога да се због дјеловања Бећировића распадну и Предсједништво и Оружане снаге БиХ, а и Српска ће морати да са таквом необузданом особом престане да комуницира јер нема никаквог смисла.

 

– Како комуницирати са човјеком који стално говори ја, па ја, без имало могућности да води дијалог, уважи интересе других. Како је могуће да брани Устав БиХ када је по њему уставно само оно што он мисли – упитао је Додик.

 

Додик је навео да се не може говорити о Уставу и његовој одбрани, а не видјети да су на нивоу БиХ, ван Устава, формирани Уставни суд, Оружане снаге, Суд и Тужилаштво, Сипа, индиректни порези, Обавјештано-безбједносна агенција.

 

Додик сматра да је Бећировић самозаљубљен и да мисли да је све оно што он мисли дефинитвно и да свако мора да поступа онако како он каже.

 

– Он мисли да је било довољно да буде изабран за члана Предсједништва у име муслимана и у том погледу да промијени читав један свијет. Право је чудо како сам себе није успоставио као медијатора у сукобу између Русије и Украјине или успоставио добру сарадњу између Кине и САД – рекао је Додик.

 

Према његовим ријечима, Бећировић је узео за право да коментарише и мир и угрожавање и сигурност иако имају органи који говоре о томе да ли је мир угрожен, да ли постоје безбједносне пријетње или не, као што је Мисија Алтеа која је у неколико наврата рекла да нису угрожени мир и безбједност.

 

– Бећировић има унутрашње мозговне реакције које пристају њему, његовом руменилу и бјеснилу које показује, што је, прије свега, мржња према српском народу и свему што је српско – рекао је Додик

 

Он каже да је Бећировић обични политички примитивац који настоји да нахрани его својим тврдњама, иде по свијету и мобилише некога против Републике Српске и Милорада Додика, указује на наводну регионалну ситуацију иако се нико у региону не изјашњава да је угрожена безбједност.

 

Према његовим ријечима, то чини само обични самоумишљени изабрани муслиман и члан Предсједништва који узима за право да буде све, и тумач и судија.

 

Додик је упитао каква је то прича о суверености БиХ и како “тај велики муслимански борац за БиХ може да прихвати БиХ у којој постоје странци”.

 

– Ми то гледамо са гађењем, не прихватамо то, ми смо карактерни, нисмо пребјези као он чији су преци одавно промијенили вјеру и продали је за вечеру. Код Срба тога нема. Пошто су то тада урадили, онда им није тешко да то стално раде у настојању да покажу да је то било исправно и зато се боре против нас – рекао је Додик.

 

Додик је упитао како је могуће да Бећировић прихвати владавину права, а каже да постоји високи представник, наводећи да је јадан докторат који је он написао иако сматра да није тај који би требало да оцјењује.

 

– Када видим шта говори онда ми једино падне на памет моја покојна баба Вида која је имала 96 година, која је, када је слушала /Светлану/ Ценићеву, која је исто нешто лагала и причала, рекла: “Е мој Миле, нема горе будале од школоване будале. То је тај Бећиревић и његова школа – рекао Додик и навео да су његове књиге обични памфлети.

 

Додик је напоменуо да је Народна скупштина крајња инстанца власти у БиХ, а не Предсједништво и да ће парламент Српске одлучивати о томе да ли је исправно оно што мисли Бећировић.

 

– Он није врховна власт у БиХ, већ Народна скупштина Републике Српске, а то пише у Уставу, ако хоће да се држи Устава, мора се држати тога – рекао је Додик.

 

Он је додао да је прегласавање српског члана Предсједништва Жељке Цвијановића само за причу, да је то први круг и да је написао неке закључке којим се диви.

 

– Он нема могућности да нешто наметне Предсједништву јер оно им српског члана који ће потрегнути вето, доћи пред Народну скупштину и рећи да му је била глупа иницијатива. Формално гледано од тога нема ништа, он је користан идиот за распад БиХ и са таквом особом се не може ништа друго него распустити ова земља – истакао је Додик.

 

Он је навео да се не могу одржати ни Оружане снаге БиХ јер из мржње према Србима не жели да их попунио српским кадром, исто се понаша као СДА у прошлом мандату, тако да они већ седам, осам година имају командант Здруженог штаба што је вануставно.

 

– Он је конвертит и као такав мрзи све који су остали правовјерци и његова је примарна мржња према Србима и настојање да се с њима обрачуна и не само са нама у Српској, него и у Србији – рекао је Додик.

 

Предсједник Српске истиче како Бећировић мисли да ће њему нешто урадити Британци што, како је рекао, ти стари свјетски преваранти и зликовци можда и могу да учине.

 

– То је несумњиво али неће он на тај начин дисциплиновати Републику Српску, неће се десити да Српска изгуби своја права, неће се десити да не искористи своја права. Република Српска је донијела Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ зато што су се основни елементи Дејтонског споразума срушили, а то значи и Устава. Српска није укинула Уставни суд – нагласио је Додик.

 

Он је подсјетио да у 14 приоритета које БиХ треба да испуни у процесу придруживања ЕУ треба да се регулиште статус страних судија у Уставном суду БиХ о чему Бећировић не говори.

 

Бећировић би, каже Додик, да његов лажни Шмит и стране судије уради оно што он жели, да доведе НАТО трупе у Брчко, да их повећа, те додаје да нема ништа против тога.

 

– Неће НАТО тенковима јуриштати на наше политичке одлуке, неће дићи авионе и зато што смо донијели један пропис бомбардовати овдје. Вјероватно је он човјек са шифром – рекао је Додик.

 

Он је закључио да Бећировић не може да одлучује, да је он позер у политици који неће моћи још дуго да даје било какве лекције, кога исмијавају по свијету и на чије име, када се помене, одмахују руком.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести