НОВОСТИ

Додик борави у Казању; У плану састанци са предсједницима Татарстана и Русије (ВИДЕО)

20/02/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик борави данас у Казању, у који је допутовао након дводневне посјете Бјелорусији. У Казању, Додик би требало да се састане са предсједником Татарстана, али и са руским предсједником Владимиром Путином.

 

 

Бројни руски медији извјештавају о доласку предсједника Републике Српске Милорада Додика у Казањ.

“Руска газета”, ТАСС, “Извјестија”, “Татар-информ”, “Татарстан-24” и бројни други медији извијестили су о доласку предсједника Републике Српске у руски град Казањ у Републици Татарстан.

“Газета” подсјећа да је претходно руски предсједник напоменуо да Русија и Република Српска имају сличне оцјене о ситуацији у БиХ, те да Додик себе назива Путиновим пријатељом.

 

У Казању ће сутра почети високотехнолошки и мултиспортски турнир на међународном нивоу под називом “Игре будућности”, који ће окупити 2 хиљаде учесника.

 

Очекује се више од 150 милиона гледалаца на стриминг платформама.

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир већ је посјетио Агенцију за инвестициони развој Републике Татарстан у Казању. Будимир се састао са руководиоцем агенције Талијом Минулином.

 

Посјетио је и ИТ парку “Башир Рамајев”.

Будимир ће обићи и Казањски федерални универзитет. Предвиђен је и обилазак Казањског Кремља, џамије Кул Шариф и Саборне цркве Благовештења.

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести