НОВОСТИ

Додик: Бошњаци 30 година покушавају да униште Српску и од БиХ направе исламску државу

13/06/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Република Српска тридесет година давала шансу БиХ и да су Бошњаци тридесет година само настојали да униште Српску и да од БиХ направе исламску државу.

 

 

Ако је Запад све вријеме окретао главу од те чињенице, вјерујем да ће послије иступа /министра одбране у Савјету министара/ Зукана Хелеза коначно прогледати – навео је Додик у објави на друштвеним мрежама.

Додик каже да “колики год циркусант био Хелез, његове посљедње пријетње упућене Србима и Републици Српској говоре какву су судбину бошњачки политичари намијенили Србима”.

– Давно је речено – “што тријезан мисли, то пијан говори”, а Хелез је све рекао. Његова ратнохушкачка, шовинистичка реторика, мржња према свему српском, кулминација је деструктивне бошњачке политике – истакао је Додик.

Он је нагласио да су пријетње ратом и уништење Срба врхунац кршења Дејтонског споразума и највећа пријетња миру од његовог потписивања до данас.

Додик каже да “као што је Алија Изетбеговић 1992. на пружену руку Србије одговорио ратом, тако и данас Хелез на поруке мира, толеранције, сарадње Србије и Републике Српске одговара призивањем рата”.

– Срамота је ћутање /америчког амбасадора Мајкла/ Марфија, /Кристијана/ Шмита и осталих, увијек спремних да реагују на све. Срамота је ћутање политичара из Сарајева. Ми на ово нећемо ћутати – поручио је предсједник Републике Српске.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести