НОВОСТИ

Додик: Бошњачки политичари су полтрони Западу и САД, не чуди што немају став о Украјини

17/12/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да су бошњачки политичари у Сарајеву полтрони Западу и Америци, па га и не чуди што се нису огласили о отварању приступних преговора са Украјином.


Додик је истакао да је то нешто што су “велики мислиоци у Бриселу промишљали”, иако је БиХ појам стабилности у односу на Украјину.

Он сматра да је некоректно што су отворени преговори са Украјином чиме су срушени неки принципи.

– Када смо кренули у тај процес и разговарали у Бриселу и многим другим мјестима, онда је речено да земља мора бити стабилна. Политичка стабилност је за БиХ услов да се затвори канцеларија ОХР-а, али и за даље кретање ка ЕУ. Шта од тога имате у Украјини? БиХ је појам стабилности у односу на Украјину – рекао је Додик.

Он је оцијенио да муслимански политичари из Сарајева нису никакви партнери, него само добри полтрони Западу и Америци јер ће се понашати онако како им они кажу.

– Никада нећете добити њихов аутентичан став о нечему. Ако је атмосфера да некога линчују и ако им за то климне главом амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи, онда ће га политички линчовати. За било шта се увијек тражи сагласност – рекао је Додик.

Он је навео да, ако се држи састанак са њима и дође до неког говора који би можда и био дио компромиса који се мора учинити, онда се тражи пауза 10 минута, зову амбасаде телефоном па питају шта могу или не.

– Није ништа чудно зато што они се нису огласили – нагласио је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести