НОВОСТИ

Додик: Декларација историјски важан документ

02/07/2024

Документ о декларацији можемо да третирамо као историјски важним, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик током Скупштине на којој се расправља о Декларацији о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа усвојеној на Свесрпском сабору.

Милорад Додик

– Усвајање ове декларације има за циљ да на већи оперативни ниво ставимо сва важна питања која се налазе у закључцима, укључујући државне и националне институте – истакао је Додик.

 

Он се захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу на истрајности да заједно се ради у доброј атмосфери.

 

– Декларација је донесена у еуфорији одобравања, и зато је нама овдје лако да то усвојимо без икаквих одлагања – истакао је Додик.

 

Он је подсјетио да Они који су оспоравали декларацију, били дио српског народа, или ван њега, нису имали никакву подршку.

 

– Наставићемо да обиљежавамо дан настанка Републике Српске 9. јануар, а уводи се Дан државности Србије и Републике Српске Сретење 15. фебруара, и то је сасвим природно да заједнички славимо тај датум – поручио је Додик.

 

Поновио је важност заједничке сарадње са Србијом.

 

– Најважније питање Србије данас су Косово и Метохија, али најважније национално питање Србије јесте Република Српска, јер у њој живи највише Срба ван граница Србије – нагласио је Додик.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести