НОВОСТИ

Додик емотиван: Назив школе “Милица и Наташа” – трајна успомена на убијену српску дјецу

21/08/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће нова основна школа у Источном Новом Сарајеву, за коју је данас положен камен темељац, носити назив по дјевојчицама Милици и Наташи убијеним у протеклом рату, истичући да је то начин да се сачува трајна успомена на дјецу која су убијена само зато што су Срби.

 

“Ми смо усагласили да се школа зове по дјевојчицама које су убијене док су се играле и то само зато што су припадале нашем народу”, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

Он је навео да је од изузетног значаја то што је Источно Ново Сарајево средина којој је потребна нова школа, због бројности ђака.

“Постојећа школа има двоструко више ђака од предвиђеног, а ова школа се гради за 650 ђака”, појаснио је Додик.

Он је рекао да власт ослушкује потребе и захтјеве народа овог дијела Српске, који то и заслужује

Додик је честитао начелнику општине Источно Ново Сарајево Јовану Катићу на доброј инвестицији, истакавши да је изградња школе само континуитет развоја овог дијела Српске.

“Од када ја предводим власт у Републици Српској, иза нас је остао цијели један град. Прије 20 година много штошта овдје није било. Данас је ту и Болница `Србија` и стамбене јединице, путеви, дворана, позориште”, рекао је Додик.

Он је поручио да народ овог дијела Републике Срспке заслужује да власт Српске у потпуности прати њихове захтјеве и потребе.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести