НОВОСТИ

Додик: Имам из Козарца повриједио све Србе

02/02/2023

Имам Меџлиса Исламске заједнице Амир Махић у Козарцу говором мржње о Светом Сави и Српској православној цркви повриједио је све Србе, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

– То је говор мржње и не доприноси толеранцији. Исламска заједница нема никаквих проблема у Републици Српској, а у Козарцу су изградили све што су хтјели – рекао је Додик.

Нагласио је да је говор имама Амира Махића био потпуно непотребан.

– То све говори о њему – јасан је Додик.

Подсјећамо, током вјерске службе у приједорском насељу Козарцу главни имам Меџлиса Исламске заједнице Амир Махић Светом Сави приписао је фашизам, а Српској православној цркви секташтво.

Махић је током службе на Савиндан, 27.јануара истакао да је Свети Сава био “веома контраверзна личност”, да је то “један од чиновника СПЦ” и да је “лаж да је просветитељ”.

– Шта је с друге стране, из угла православаца из других дијелова свијета, тај човјек? То је човјек на чијем учењу и идеологији је зачета једна секта, коју ми овде добро познајемо. То је српска православна секта – рекао је Махић.

Према Махићевим ријечима “зачетник идеологије мржње према другоме је управо Свети Сава”, а двије основне идеолошке поставке на којима је утемељено светосавље су национализам и фашизам.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести