НОВОСТИ

Додик: Конаковић избрисао Бошњаке са мапе слободних народа

08/04/2024

Милиони људи широм свиjета су кроз историју жртвовали себе борећи се за право гласа, за право да бирају оне који ће одлучивати о њиховим животима и судбинама, право да на власт доводе оне који ће слушати њихове жеље и смјењивати их ако изневјере очекивања. /Министар спољних послова БиХ и лидер Народа и правде/ Елмедин Конаковић је у једном трену то право укинуо бошњачком народу, рекао је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик каже да је Конаковић ставом “вежи коња гдје ти ага каже”, гдjе је ага-газда странац који се лажно представља, за трен ока избрисао Бошњаке са мапе слободних народа.

 

– Уз то, показао је да њима избори ничему и не служе, да су људи беспотребно гласали, јер они које су бирали ни о чему не одлучују. Можда је Дину, Нермину, Едину, Бакиру нормално да један странац ујутру, умјесто да попије кафу, мијења законе у БиХ – навео је Додик у објави на друштвеним мрежама.

 

Он је истакао да “можда могу да убиједе Бошњаке да је то демократија, али Република Српска такво понижење себи неће дозволити”.

 

– Људи у Републици Српској хоће да се питају, хоће сами да одлучују, хоће да буду слободни. Понудили смо “Тројки” да заједно с ХДЗ-ом поништимо наметнуте измјене и донесемо изборни закон, да људе у Федерацији не понижава туђин, али они су то одбили. Имам утисак да уживају да их Шмит вријеђа, гази, потцјењује и омаловажава – нагласио је Додик.

 

Понудили смо, каже Додик, да вољу наших народа ставимо изнад самовоље странца, али је оданост према аги већа од љубави према свом народу.

 

– За мене је једини газда српски народ и сви други који живе у Републици Српској. Зато ће ти људи на изборима бирати своје представнике по закону који су донијели они које су изабрали. Вама пуно среће с агиним наметом – поручио је Додик.

Остале Вијести