НОВОСТИ

Додик-Копман: Српска жели да буде видљива на европском путу

22/04/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са генералним директором Генералног директората Европске комисије за сусједску политику и преговоре о проширењу Гертом Јаном Копманом о актуелним политичким приликама у Републици Српској и БиХ.

 

 

Додик је нагласио да одлука о отпочињању приступних преговора представља добар знак за наставак реформских процеса, нагласивши да домаће институције и изабрани политички представници требају бити једини релевантни за доношење одлука.

Предсједник Српске је истакао важност учешћа у Плану раста за западни Балкан и нагласио да ће радни тим из Републике Српске бити оперативан у том процесу, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Он је рекао да Република Српска подржава европски пут БиХ, на којем жели да буде видљива, уз пуно уважавање њене уставне позиције, као и дејтонске структуре БиХ.

Састанку су присуствовали и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и шеф Делегације Европске уније у БиХ и специјални представник ЕУ у БиХ Јохан Сатлер.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести