НОВОСТИ

Додик: Крајње вријеме да се изађе из оквира деведесетих година прошлог вијека

15/05/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик навео је у објави на друштвеној мрежи Икс да Српска истиче дубоку захвалност министру спољних послова и трговине Мађарске Петеру Сијарту на његовој изјави да ће Мађарска гласати против резолуције о Сребреници.

 

 

“Ова изјава наглашава важност стабилности на западном Балкану и улогу коју придружење Балкана ЕУ може имати у смиривању тензија“, навео је предсједник Српске Милорад Додик.

Додик је додао да је крајње вријеме да се изађе из оквира деведесетих година прошлог вијека.

“Позивамо Бошњаке да напусте деведесете године двадесетог вијека и да се придруже Србима у напорима ка европској будућности. Само тако можемо заједно радити на изградњи боље будућности за све нас“, додао је предсједник Српске у објави на друштвеној мрежи Икс.

Додик је додао да Српске подржава став Мађарске да одлуке ЕУ треба да допринесу стварном смиривању ситуације на Балкану, умјесто да повећавају тензије.

“Такође, слажемо се с мишљењем министра Сијарта да је међународна заједница требалa да заврши своје активности у Босни и Херцеговини, те да би требало да престане с пријетњама санкцијама и мијешањем у унутрашње послове те земље. Мир на Балкану није само питање локалног значаја, већ је од кључне важности за стабилност цијеле Европе, те поздрављамо напоре Мађарске да допринесе стабилности и миру на западном Балкану и шире у Европи“, навео је Додик.

Предсједник Српске је додао да је Република отворена да са демократски изабраним представницима свих народа у БиХ посвећено ради на европским интеграцијама “гдjе имамо сагласност, а у чему имамо и савезнике и искрене пријатеље.“

“Крајње је вријеме да трагични догађаји постану мјеста поштовања и бола оних који на то имају право. То право немају геополитички интереси, који данас резолуцијама перу своју савјест, а прљају нашу шансу да имамо нормалне демократске односе. То је злоупотреба и неће проћи, као што неће проћи етикета и сатанизација Срба, који су на олтар слободе поднијели највише жртава у 20. вијеку“, закључио је предсједник Српске Милорад Додик у објави на друштвеној мрежи Икс.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести