НОВОСТИ

Додик: Можда ће Шмит постати добар туристички водич, али никада ништа више у БиХ

07/02/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће Кристијан Шмит, којег је посјетио њемачки министар одбране Борис Писторијус, можда постати добар туристички водич, али никада ништа више у БиХ.

– Какав је то јад и чемер када министра одбране Њемачке о стању у БиХ информише човјек који се лажно представља? – написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

 

Додик је навео да је јуче њемачки министар одбране посјетио њемачког туристу у канцеларијама ОХР-а и изјавио како је “захваљујући њему могао више и боље да се упозна са БиХ”.

 

– Можда ће Шмит постати добар туристички водич, али никада ништа више у БиХ. Да је Шмит из Баварске објективни туристички водич, господин Писторијус из Доње Саксоније би чуо о томе да политичари у Републици Српској, као и они у Њемачкој, траже да се поштују уставом прописане надлежности БиХ и Српске – напоменуо је Додик.

 

Додик је упитао и колико Њемачка поштује БиХ, када више вјерује некоме без легитимитета, него легитимним носиоцима власти?

 

– Сјећања на прошлост и њемачку улогу у БиХ су трагична и болна. Не желим да нам и будућност буде таква – рекао је Додик.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести