НОВОСТИ

Dodik najavio povećanje plata

13/04/2021

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će u Republici Srpskoj u maju biti donesena odluka o povećanju plata u zdravstvu, prosvjeti, policiji, te administrativnim radnicima u pravosuđu. Dodik je rekao da će biti učinjen pritisak na realni sektor u Republici Srpskoj da poveća plate radnicima, jer je to jedini pravac kretanja Republike.

“Zato smo spremni da sa privrednom zajednicom razgovaramo o toj temi i da vidimo na koji način je ona sposobna i spremna da prihvati da se u okviru mogućih procenata ide na povećanje plata”, naglasio je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je rekao da će to povećanje značiti puno radnicima, ali i svima u Republici Srpskoj, te dodao da se neće odustati od povećanja plata.
“Važno je da u svemu ovom obezbijedimo transparentnost”, rekao je Dodik i naveo da će Republika Srpska imati dovoljno novca da izmiruje sve svoje obaveze, kao što to čini i u ovom trenutku.Prema njegovim riječima, Republika Srpska je pokazala sposobnost i htijenje da reaguje na ovaj način u teškim vremenima.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести