НОВОСТИ

Додик након форума у Санкт Петербургу: Српска третирана са великим уважавањем у Русији

24/04/2024

Република Српска на Безбједносном форуму у Санкт Петербургу трентирана је са великом важности, истакао је предсједник Српске Милорад Додик након форума.

 

 

“Наш циљ доласка овдје је потпуно остварен, Република Српска је кроз видно кроз истицање заставе у реду земаља учесница истакнута видљиво и дат нам је заиста врхунски приоритет у чињеници да смо се обратили на самом почетку конференције када је концентрација и све друго на највећем могућем нивоу”, рекао је Додик.

Он истиче да се наставља радити  у оквиру разговора са појединачним представницима држава.

“Желимо да им покушамо указати на чињеницу и злоупотребе које се врше путем земаља преосталог запада које окупља Америка, Британија и неке друге земље које 29 година након покушавају да поново извуку тему о наводном геноциду о Сребреници, да то поставе на систем Уједињених нација путем Генералне скупштине како би се окарактерисао један народ, истичемо да је за нас поражавајућа чињеница да је спонзор таквих докумената Њемачка која је учинила масовне злочине према неколико народа, и Срба, Руса, Јевреја, Рома и свагдје тамо гдје су били у прилици да затру по идеологији Хитлера и његове владајуће структуре”, рекао је Додик.

Он је истакао да унучади тих истих желе да оперу ту ситуацију и Србима накалеме једну глобалну да не кажем универзалну кривицу, а за то не постоји ниједан чињенични разлог осим идеологије који они заговарају предвођене САД.

“Највећи ауторитети који се баве питањем геноцида, холокауста тврде и говоре веома јасно да се тај геноцид није десио”, рекао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести