НОВОСТИ

Додик: Наставак лакрдијашке политике Жељка Комшића

24/08/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да БиХ ниједном одлуком не третира Кримску платформу, па се боравак двојице чланова Предсједништва БиХ тамо може посматрати приватним излетом о трошку државе.

Обраћање Жељка Комшића у Кијеву и уопште учешће на том форуму наставак је лакрдијашке политике коју Комшић води откако је одлучио да буде други муслимански члан Предсједништва БиХ. Све што је изговорио на скупу у Кијеву и сам одлазак тамо је само и искључиво његов лични став, а није став БиХ, чак ни народа чији префикс му стоји у називу функције – нагласио је Додик, коментаришући Комшићеву изјаву да је “слободни народ БиХ уз Украјину”.

 

На питање Срне да прокоментарише Комшићеву изјаву да “БиХ предобро познаје страхоте рата, агресије, разарања и ратних злочина”, Додик је истакао да је БиХ деведесетих година имала грађански рат који Комшић зове “агресијом”, само није навео ко је био “агресор”.

 

– Ако је мислио на Србе, који су аутохтони народ најдуже на просторима БиХ то показује да би Комшић и великомуслиманска политика чији је он експонент радо задржали земљу, а отјерали Србе са ње. Грађански рат у БиХ и сукоб у Украјини се могу поредити само с људског аспекта, у трагичном страдању свих, без обзира којој војсци или држави служе – указао је Додик.

 

Предсједник Српске је нагласио да Република Српска остаје неутрална када је у питању сукоб у Украјини и сматра да је недопустиво сврставање на једну страну у овом сукобу, што Комшић чини својим изјавама и излетима.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести