НОВОСТИ

Додик: Нема европског пута БиХ без Републике Српске

24/03/2024

Нема европског пута БиХ без Републике Српске и то је дефинитивно потврђено одлуком Европског савјета, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Неће бити промјене Устава БиХ и они који су у Сарајеву мислили да ће политику мајоризације подвалити као европски пут, знају да се то неће десити. Српска није и неће бити конфликтна страна, али и даље ће тражити да се поштују наша права, слово Дејтона и Устав БиХ. Ако то и други хоће и прихватају, можемо ићи даље – поручио је предсједник Српске у свом прегледу недјеље.

Додик је подсјетио да је током седмице био и на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем и Патријархом Порфиријем на којем је договорено да 5. и 6. маја буде одржан велики васкршњи сабор Србије и Српске на којем би биле донесене важне одлуке за опстанак српског народа, те о његовом економском напретку, али и очувању заједничке културе.

Такође, Додик наводи да је боравио и у Требињу, гдје је разговарао с епископом захумско-херцеговачким и приморским Димитријем, те одржао састанак са градоначелником Требињa Мирком Ћурићем, начелницима херцеговачких општина и министрима у Влади Српске, те отворио пети Самит енергетике.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести