НОВОСТИ

Додик: Нема никакве ванредне ситуације у БиХ, Српска поштује Дејтон

28/04/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да у БиХ нема никакве ванредне ситуације и да иза политике Српске не стоји не стоји намјера изазивања било кога.

 

 

Додик је истакао да Република Српска поштује слово Дејтонског споразума и да не постоји план о сецесији.

– Нико не проглашава сецесију, ми се не одвајамо у БиХ, ми смо као Република Српска ушли у БиХ, немамо план сецесије, али уколико сви наши напори не успију, имамо план да се раздружимо са ФБиХ. Ми имамо однос са ФБиХ која је страна Дејтонског споразума. Ако имамо шта да разговарамо, ми треба да разговарао са ФБиХ, а не са органима БиХ који су изведено – поручио је предсједник Српске за Фејс ТВ.

Он је нагласио да се ни од једног политичара из Републике Српске не може чути прича о рату, за разлику од политичара из ФБиХ.

Додик је рекао да Бошњаци руше Дејтонски споразум.

Говорећи о економско-политичкој ситуацији у Републици Српској, Додик је рекао да Српска има динамику која није угрожена, да води здраве политичке процесе и да је недавно окупљање на митингу у Бањалуци било показатељ тог доброг расположења.

Он је рекао да су у Републици Српској инвестиције на све већем нивоу, да се отварају фабрике, а ускоро ће бити и отварање нових.

Додао је да је Република Српска повећала домаћи производ и да он износи за 16 милијарди КМ.

Он је навео да буџет функционише, да су инвестиције у Српској на све већем нивоу и да се отварају фабрике.

– Република Српска има динамику која није угрожена – истакао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести